top of page

Tietoa valjaista ja hihnoista

Resume

Kaikki valjaat valmistuvat yhden ihmisen toimesta kotimaisena käsityönä. Valjaiden mallit, koot, materiaalit ja tekotavat on omaksuttu vuosien kokemuksella. Valjaita suunnitellessa yhdistyy tekijälle kaksi rakasta asiaa, kanit & käsityöt.

Idea valjaisiin ja hihnoihin syntyi ensimmäisen kerran vuonna 2014. Ensimmäiset valjaat ja hihnat tein omien kanieni käyttöön, myöhemmin toteutin valjaita myös tuttavien lemmikkikaneille ja kissoille. Vuosien varrella juurikin kaneja ja pieniä lemmikeitä ajatellen suunnitelluista valjaista tuli se oma juttu, jota on halunnut viedä eteenpäin.

 

Mahdollisuus mukavaan ulkoiluun edistää lemmikin kuin myös omistajan hyvinvointia.

Ihania valjastelu hetkiä!

IMG_5806copy.jpg

Lapavaljaat

Kaneja ajatellen suunniteltu valjasmalli. Lapavaljaat ovat helppo pukea ja istuvat mukavasti kanin päälle. Lapavaljaissa veto kohdistuu valjaiden nimen mukaisesti lavoille. Nämä valjaat sopivat erityisesti ensivaljaiksi, niiden helpon puettavuuden vuoksi.

Valjaissa on tärkeää huomioida, että koko on oikea kanille. Säätövara löytyy ainoastaan mahahihnasta.

IMG_5262copy.jpg

Y-valjaat

Y-valjaat ovat yksi suosituimmista valjasmalleista pienillä lemmikeillä. Näissä valjaissa veto kohdistuu rintaan, eli valjaat sopivat hyvin myös vauhdikkaammille ulkoilijoille.

Tässä valjasmallissa on hyvä säätövara. Y-valjaat sopivat erilaisille ja erikokoisille pienille lemmikeille.

Valjaissa on pujotettavia osia, pukeminen voi viedä alussa hieman enemmän aikaa.

29214176_1002834353213765_79054636374665

H-valjaat

Klassinen ja yksinkertainen valjasmalli. H-valjaissa on neljä osaa; kaulan ja mahan ympäriltä kulkeva hihna, sekä selkä- ja mahalinjaa pitkin kulkevat tukihihnat.

Valjaat sopivat pienille kaneille, koirille, kissoille ja freteille. H-valjaat ovat helppo pukea lemmikin päälle. Malli on suosittu ensivaljaiksi.

img-0322copy1_orig.jpg

Talutushihnat

Kaikki talutushihnat valmistetaan kestävästä paracord-narusta. Talutushihnan saa kiinni valjaisiin metallisella lukolla. Talutushihnan päättelyt on tehty kauniilla letityksellä ja kiinni poltetulla solmulla.

Hihnan saa tilata haluamassaan pituudessa. Suosituin pituus kanien ja kissojen talutushihnoissa on 3 metriä.

Kysymyksiä?

Voit aina kysyä apua valjaisiin ja ulkoiluun liittyen. Yhdessä löydämme sopivat valjaat lemmikillesi.

Usein kysytyt kysymykset

Vastauksia usein kysyittyihin kysymyksiin:

  • Minkä kokoiset valjaat sopivat lemmikilleni? Koko-oppaan löydät täältä. Lisäkysymyksiä voi esittää yhteydenottolomakkeella täältä tai instagramissa @lavellasvaljaat.

  • Miten tilaan valjaat? Valjaiden tilaamiseen ohjeet löydät täältä.

  • Teetkö mittatilausvaljaita? Mittatilausvaljaita otan vastaan muutaman kerran vuodessa, ilmoitan etukäteen instagramissa kun tilausjono aukeaa. Muina aikoina toiveita voi esittää sähköpostitse tai Lavellas valjaiden instagramissa.

  • Milloin tulee uusia valjaita? Kaikki valjaat syntyvät vapaa-ajan harrastuksena. Pyrin siihen, että uusia ja erilaisia valjaita syntyy tasaisin väliajoin. Toteutan myös menekin mukaan uusia valjaita.

bottom of page