Tietoa valjaista ja hihnoista

 

Kaikki valjaat valmistuvat yhden ihmisen toimesta kotimaisena käsityönä. Valjaiden mallit, koot, materiaalit ja tekotavat on omaksuttu vuosien kokemuksella. Valjaita suunnitellessa yhdistyy tekijälle kaksi rakasta asiaa, kanit & käsityöt.

Lavellas NY-yritys on opintojen oheen perustettu vuoden mittainen yristyskokeilu. Toiminta on harrastepohjalta tapahtuvaa luovien taitojen toteuttamista vapaa-ajalla.

Lue lisää NY-yrittäjyydestä täältä.

Lapavaljaat

Yksinkertainen valjasmalli. Lapavaljaat ovat helppo pukea ja istuvat mukavasti kanin päälle. Lapavaljaissa veto kohdistuu valjaiden nimen mukaisesti lavoille. Nämä valjaat sopivat erityisesti ensi valjaiksi, niiden helppon puettavuuden vuoksi.

Valjaissa on tärkeää huomioida, että koko on oikea kanille. Väljissä valjaissa kani voi päästä niistä ulos äkkinäisen liikkeen sattuessa. 

Y-valjaat

Y-valjaat asettuvat tukevasti kanin ympärille. Näissä valjaissa veto kohdistuu rintaan, eli valjaat sopivat hyvin myös vauhdikkaamille kaneille.

Tämä valjasmalli on yksi suosituimmista, hyvän säätövaran puolesta.

Y-valjaat sopivat erilaisille ja erikokoisille kaneille. Valjaiden pukeminen voi viedä alussa hieman enemmän aikaa.

Kysymyksiä?

Voit aina kysyä apua valjaisiin liittyen. Yhdessä löydämme sopivat valjaat kanillesi.

UKK

Vastauksia usein kysyittyihin kysymyksiin:

  • Minkä kokoiset valjaat?Koko-oppaan löydät täältä.

  • Miten tilaan valjaat? Valjaiden tilaamiseen ohjeet löydät täältä.

  • Teetkö mittatilausvaljaita? Valitettavasti mittatilausvaljaita ei pysty tällä hetkellä tilaamaan.

  • Milloin tulee uusia valjaita? Kaikki valjaat syntyvät vapaa-ajan harrastuksena. Pyrin siihen, että uusia ja erilaisia valjaita syntyy joka kuukausi. Toteutan myös menekin mukaan uusia valjaita.

H-valjaat

Klassinen ja yksinkertainen valjasmalli. H-valjaissa on kolme osaa; kaulan ja mahan ympäriltä kulkeva hihna, sekä selkälinjaa pitkin menevä selkähihna.

Valjaat sopivat poikasille ja rauhallisille kaneille. Valjaissa veto kohdistuu kaulaan, eli vauhdikkaille kaneille näitä valjaita ei suositella.

H-valjaat ovat helpot pukea kanin päälle.

HUOM!

Ennen ulkoilua, huolehdithan että lemmikkikanisi on suojattu rokotuksella myxomatoosi ja RHD1&2 -viruksia vastaan.

Tietoa RHD-viruksesta

Tietoa Myxomatoosista

Talutushihnat

Kaikki talutushihnat valmistetaan kestävästä paracord-narusta. Hihnan saa kiinni valjaisiin metallisella lukolla. Talutushihnan päättelyt on tehty kauniilla letityksellä ja kiinni poltetulla solmulla.

KOKOINFO

Minkä kokoiset lapavaljaat?

XS kokoiset lapavaljaat sopivat hyvin pienille risteytys- ja rotukaneille.
S kokoiset lapavaljaat sopivat n. 1kg-2kg risteytys- ja rotukaneille.
S/M kokoiset lapavaljaat sopivat n. 2kg-3kg risteytys- ja rotukaneille.
M kokoiset lapavaljaat sopivat n. 3kg-5kg risteytys- ja rotukaneille.

Minkä kokoiset Y-valjaat?
Y-valjaissa on erittäin hyvä säätövara. Perusmalliset Y-valjaat sopivat pienimmillään noin 1kg kanille ja suurimmalla säädöllä noin 4kg kokoiselle kanille. Peruskoossa kaulan ympäryksen pienin säätövara on n. 22cm ja mahan 24cm. Isoimmillaan peruskokoiset Y-valjaat ovat kaulasta 35cm ja mahasta 40cm. Selkähihnan pituus on n. 7cm

 

Muutamia isompia Y-valjaita löyty myös valmiina ja ne sopivat hieman isommille kaneille n. 3-6kg. Isommassa mallissa kaulan ympäryksen pienin säätövara on n. 25cm ja maha ympärys 27cm. Isoimmillaan valjaat ovat kaulasta n. 37cm ja mahasta n. 45cm. Selkähihnan pituus isossa mallissa on n. 8cm.

Minkä kokoiset H-valjaat?
H-valjaissa on hyvä säätövara ja ne sopivat pienille kaneille, suurimmillaan 2,5kg kokoon asti. H-valjaissa säätövara pienimmillään kaulan ympäryksestä on n. 18cm ja mahan ympäriltä n. 20cm. Isoimmillaan kaulan ympärys n. 27cm ja mahan n. 33cm. Selkähihnan pituus on n. 7cm

Kysy apua löytääksesi oikeat valjaat kanillesi
Minuun voi aina olla yhteydessä kysyäkseen minkä malliset ja kokoiset valjaat ovat omalle kanille sopivimmat. Myös yksittäisistä valjaista on mahdollisuus kysyä lisää tarkkoja mittoja ja kuvia.

Y-valjaat ja H-valjaat sopivat myös kissoille ja freteille.