Tietoa valjaista ja hihnoista

 

Kaikki valjaat valmistuvat yhden ihmisen toimesta kotimaisena käsityönä. Valjaiden mallit, koot, materiaalit ja tekotavat on omaksuttu vuosien kokemuksella. Valjaita suunnitellessa yhdistyy tekijälle kaksi rakasta asiaa, kanit & käsityöt.

Idea valjaisiin ja hihnoihin syntyi ensimmäisen kerran vuonna 2014. Ensimmäiset valjaat ja hihnat tein omien kanieni käyttöön, myöhemmin toteutin valjaita myös tuttavien lemmikkikaneille ja kissoille. Vuosien varrella juurikin kaneja ja pieniä lemmikeitä ajatellen suunnitelluista valjaista tuli se oma juttu, jota on halunnut viedä eteenpäin.

 

Mahdollisuus mukavaan ulkoiluun edistää lemmikin kuin myös omistajan hyvinvointia.

Ihania valjastelu hetkiä!

img-2678copy1_orig.png

Lapavaljaat

Yksinkertainen valjasmalli. Lapavaljaat ovat helppo pukea ja istuvat mukavasti kanin päälle. Lapavaljaissa veto kohdistuu valjaiden nimen mukaisesti lavoille. Nämä valjaat sopivat erityisesti ensivaljaiksi, niiden helpon puettavuuden vuoksi.

Valjaissa on tärkeää huomioida, että koko on oikea kanille. Väljissä valjaissa kani voi päästä niistä ulos äkkinäisen liikkeen sattuessa. 

img-2042copy1_orig.png

Y-valjaat

Y-valjaat asettuvat tukevasti kanin ympärille. Näissä valjaissa veto kohdistuu rintaan, eli valjaat sopivat hyvin myös vauhdikkaammille kaneille.

Tämä valjasmalli on yksi suosituimmista, hyvän säätövaran puolesta. Y-valjaat sopivat erilaisille ja erikokoisille kaneille.

Y-valjaiden pukeminen voi viedä alussa hieman enemmän aikaa.

29214176_1002834353213765_79054636374665

H-valjaat

Klassinen ja yksinkertainen valjasmalli. H-valjaissa on kolme osaa; kaulan ja mahan ympäriltä kulkeva hihna, sekä selkälinjaa pitkin menevä selkähihna.

Valjaat sopivat poikasille ja hyvin pienille kaneille. Valjaissa veto kohdistuu kaulaan, eli isoille kaneille, joilla on enemmän massaa, näitä valjaita ei suositella.

H-valjaat ovat helppo pukea kanin päälle. Malli on suosittu poikasille ja ensivaljaiksi.

img-0322copy1_orig.jpg

Talutushihnat

Kaikki talutushihnat valmistetaan kestävästä paracord-narusta. Hihnan saa kiinni valjaisiin metallisella lukolla. Talutushihnan päättelyt on tehty kauniilla letityksellä ja kiinni poltetulla solmulla.

Hihnan saa tilata haluamassaan pituudessa. Suosituin pituus kanien talutushihnoissa on 3 metriä.

Talutushihnat

Kaikki talutushihnat valmistetaan kestävästä paracord-narusta. Hihnan saa kiinni valjaisiin metallisella lukolla. Talutushihnan päättelyt on tehty kauniilla letityksellä ja kiinni poltetulla solmulla.

Hihnan saa tilata haluamassaan pituudessa. Suosituin pituus kanien talutushihnoissa on 3 metriä.

KOKOINFO

Minkä kokoiset lapavaljaat?

XS kokoiset lapavaljaat sopivat erittäin pienille kaneille. (Rotu esim. kääpiöjänis)
S kokoiset lapavaljaat sopivat n. 1kg-2kg kaneille. (Rotu esim. kääpiöluppa, leijonanharjas)
S/M kokoiset lapavaljaat sopivat n. 2kg-3kg kaneille. (Rotu esim. soopeli, rex)
M kokoiset lapavaljaat sopivat n. 3kg-5kg kaneille. (Rotu esim. suurihopea)

Minkä kokoiset Y-valjaat?

Mini Y-valjas: Pienin Y-valjasmalli, joka on tarkoitettu noin 1-2kg kaneille. 

Kaulan ympäryksen pienin säätövara on noin 20cm ja isoin säätövara 25cm. Mahan säätövara pienimmillään on noin 22cm ja isoimmillaan 35cm. Selkähihnan pituus on noin 5-6cm. 


Keskikokoinen Y-valjas: Näissä Y-valjaissa on erittäin hyvä säätövara erikokoisia kaneja ajatellen. Keskikokoiset Y-valjaat on tarkoitettu noin 2-4kg kaneille.

Kaulan ympäryksen pienin säätövara on noin 22cm ja isoin säätövara 35cm. Mahan säätövara pienimmillään on noin 24cm ja isoimmillaan 40cm. Selkähihnan pituus on noin 7-8cm.

Iso Y-valjas: Isoin Y-valjasmalli, joka on tarkoitettu noin 3-7kg kaneille. 

Kaulan ympäryksen pienin säätövara on noin 25cm ja isoin säätövara 37cm. Mahan säätövara pienimmillään on noin 27cm ja isoimmillaan 45cm. Selkähihnan pituus on noin 8-9cm

Minkä kokoiset H-valjaat?
H-valjaissa on hyvä säätövara. Ne sopivat parhaiten poikasille ja pienille kaneille, suurimmillaan 2,5kg kokoon asti.

Kaulan ympäryksen pienin säätövara on noin 18cm ja isoimmillaan 27cm. Mahan säätövara on pienimmillään noin 20cm ja isoimmillaan 33cm. Selkähihnan pituus on noin 6-7cm

Kysy apua löytääksesi oikeat valjaat kanillesi
Minuun voi aina olla yhteydessä kysyäkseen minkä malliset ja kokoiset valjaat ovat omalle kanille sopivimmat. Myös yksittäisistä valjaista on mahdollisuus kysyä lisää tarkkoja mittoja ja kuvia.

Y-valjaat ja H-valjaat sopivat myös kissoille ja freteille.

Valjaiden jälleenmyynti ja kasvattajasetit

Oletko kiinnostunut Lavellas valjaiden jälleenmyynnistä? Ota yhteyttä lavellasvaljaat@gmail.com, niin keskustellaan lisää asiasta.

Lavellasvaljaat sopivat erinomaisesti osaksi pentupakkauksia. Kasvattajien on mahdollista ostaa kauttani isompia eriä valjaita, pentupantoja ja hihnoja. Ole rohkeasti yhteydessä, niin katsotaan yhdessä pentuelle sopiva tuotesetti ja siihen sopiva yhteishinta.

Jälleenmyyjät:

Pupuhoitola_pikkuystavat_logo_vari_tausta.png
o4.png
Kysymyksiä?

Voit aina kysyä apua valjaisiin ja ulkoiluun liittyen. Yhdessä löydämme sopivat valjaat lemmikillesi.

Usein kysytyt kysymykset

Vastauksia usein kysyittyihin kysymyksiin:

  • Minkä kokoiset valjaat sopivat kanilleni? Entä mikä malli? Koko-oppaan ja tietoa erilaisista valjaista löydät täältä. Lisäkysymyksiä voi esittää yhteydenottolomakkeella täältä tai instagramissa @lavellasvaljaat.

  • Miten tilaan valjaat? Valjaiden tilaamiseen ohjeet löydät täältä.

  • Teetkö mittatilausvaljaita? Valitettavasti mittatilausvaljaita ei pysty tällä hetkellä tilaamaan. Toiveita valjaisiin liittyen voi esittää esimerkiksi instagramissa.

  • Milloin tulee uusia valjaita? Kaikki valjaat syntyvät vapaa-ajan harrastuksena. Pyrin siihen, että uusia ja erilaisia valjaita syntyy joka kuukausi. Toteutan myös menekin mukaan uusia valjaita.

HUOM!

Ennen ulkoilua, huolehdithan että lemmikkikanisi on suojattu rokotuksella myxomatoosi ja RHD1&2 -viruksia vastaan.

Tietoa RHD-viruksesta

Tietoa Myxomatoosista